Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 3.12.2020

Obložené "schody do neba" elegancie a dizajnu

Obložené "schody do neba" elegancie a dizajnu

Denne kráčame po množstve schodov. Sú všade, kam sa pohneme. V našich domoch, bytoch, v práci, v nákupných strediskách, u lekára, v škole. Pri nasledovných realizáciách tehlových obkladov nie je o pekné schodiská núdza. Tieto lícové tehly sa vynímajú veľkolepo pri akomkoľvek type schodiska.

Prepíšte príbeh vášho domu a darujte mu dušu vďaka tehlovému obkladu. A začnite hneď. Schodisko už dávno nepredstavuje iba prepojenie medzi dvomi podlažiami. Ale vďaka správnej kombinácii farebného odtieňa lícových tehál dotvorte moderné, pohodlné a bezpečné schodisko so zaujímavo navrhnutým obložením tehlami.

Práve schody bývajú často nosným prvkom bánk, obchodných priestorov, nákupných centier či domov.

Existuje množstvo farebných variantov tehlových obkladov do interiéru, nahliadnite do galérie.

Keď tehly, drevo, sklo a kov zapadajú do seba ako puzzle

Starostlivo prepracovaný priestor do posledného detailu. Drevená podlaha s tehlovým obkladom je skvelou symbiózou a intieréru dodáva výnimočnú atmosféru a dokonalú architektonickú kompozíciu. Vkusne i prakticky využitý priestor. Tehly sa hodia ku všetkému. Či je to sklo, drevo alebo kov.

Purple gesinteld
Použité tehličky pri realizácii: PURPLE

Majitelia bytu zvolili jeden typ obkladu na dve susediace steny a výsledok je v skutku zaujímavý. Priestor vyniká i bez zbytočných doplnkov a farebne dokonale ladí i s drevenými stupnicami a madlom. Hoci zariadenie v byte ešte nie je doladené a môže sa zdať, že priestor je prázdny, menej je v tomto prípade viac a výrazný obklad si nevyžaduje prebytočné veci v priestore.

Obložené schody
Použité tehličky pri realizácii: POMPEY

Osvetlenie steny dodáva tehlovému obkladu gráciu 

Keď si odmyslíte susediacu stenu bez obkladu, to ako sa svetlo rozlieva na tehlách je úchvatné. Akoby sme sa vrátili v čase, hoci ostatná časť schodiska je novodobá, moderná. A počas dňa slnko cez okná dopadá na tehly tak, že pekne vyniká ich štruktúra, čo pôsobí príjemne.

Terra cotta
Použité tehličky pri realizácii: TERRA COTTA

Rozmerné okenné tabule zaliali schodisko svetlom

Tým majitelia bratislavského loft hotela získali nevídane presvetlenú vstupnú halu a prechod na druhé podlažie. Málokedy je možné vidieť v hotelových priestoroch takto riešené schody. Väčšina prechodov vedie cez tmavé, bez okien riešené pochmúrne priestory. No pri tejto realizácii tehlového obkladu je opak pravdou. A svetlosť zvolených tehál s béžovou dlažbou na stupniciach bol taktiež správnou voľbou. Vkusná realizácia.

Rainbow snowdust
Použité tehličky pri realizácii: RAINBOW SNOWDUST 2

Hradná veža vo vašom dome? Prečo nie

Pozrite sa, ako starobylo s nádychom histórie schodisko pôsobí. Majitelia urobili správne rozhodnutie, keď na stenu lemujúcu točité schody zvolili práve tehlový obklad. Ak ste sa niekedy prechádzali po hradných chodbách, či stúpali na vrchol veže po stovkách schodov, ste milovníkmi histórie, nasledovné schodisko by sa vám určite veľmi páčilo.  Precízna práca a majstrovské dielo je na svete.

Retro
Použité tehličky pri realizácii: RETRO

Snívate o vlastnej vínnej pivnici?

Tak sa nechajte zlákať na cestu do jednej z našich podzemných realizácií obkladu stien lícovými tehlami. Bola i pre nás výzvou. Vedie po schodoch, ktoré obklopuje zaujímavý tehlový obklad až do „vínneho podzemia“. K vínu sa akosi tehlysamé pýtajú a sú doslova neodmysliteľnou súčasťou takýchto priestorov. I svetlo, ktoré dopadá v správnom uhle dotvára nevšednú a pritom magickú atmosféru tomuto miestu. A ten „výklenok“ je jednoducho úchvatný. Veď posúďte sami.

Terra cotta
Použité tehličky pri realizácii: TERRA COTTA
Terra cotta
Použité tehličky pri realizácii: TERRA COTTA

Či už plánujete prerábku alebo potrebujete zmenu, oživiť schodisko alebo inú časť domu, prejdite si pokojne našu galériurealizácie a nechajte sa inšpirovať od našich spokojných klientov.

Radi sa s vami stretneme a spoločne naštartujeme vašu cestu za krajším domovom. Vďaka našim kvalitným tehlovým obkladom už nikdy nebude váš dom nudný.

Máme najväčší showroom lícových tehál v strednej Európe. Neváhajte nás navštíviť.

 

 

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!