Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 5.6.2022

Mestský, vidiecky alebo industriálny domov? Tehličky na dome sú šik do každého štýlu

tehlový obklad

Nič nie je čiernobiele! Žiaden tehlový obklad RUSTIQUE nie je výlučne minimalistický alebo rustikálny. Máme dôkazy!


 

Tehla osvieži moderné i tradičné bývanie. Hodí sa do voza i do koča”. Dajte zbohom všetkým predsudkom a klišé, ktoré zväzujú vaše predstavy o bývaní. Máme pre vás niekoľko príkladov, ktoré vás presvedčia o tom, že tehlové obklady pristanú naozaj každému štýlu. Bez výnimky.

Teplo vdýchnuté loftu i klasike
 

Tehlový obklad TERRA COTTA GESINTELD má jedinečný šmrnc, tento odtieň dokonale vystihuje francúzske slovíčko „passepartout“. Terakota je v tehlovom svete nesmrteľnou klasikou. Industriálne ladenú predajňu Dom kávy v štýle „loftu“ ozdobil tento teplý odtieň rovnako dobre ako rustikálne ladenú polyfunkčnú budovu. Z porovnania oboch realizácií nám vychádza jediné – aj keď sa dvakrát použije to isté, výsledok nikdy nie je navlas rovnaký. Avšak, v jednom sa zhodneme určite – tehličkový šat perfektne pristane obom miestam. 

terra cotta gesinteld
Použité tehličky pri realizácii: TERRA COTTA GESINTELD

Šik MYSTIQUE tehla ako spoločný menovateľ
 

Tehla, akokoľvek na vás pôsobí, jedno sa jej nedá uprieť – je dokonale tvárna. Vyhovie každému štýlu, existujú desiatky variácií, ktoré z nej robia nezameniteľný, výsostne originálny prvok exteriéru a interiéru. Realizácie v Šamoríne sú dôkazom toho, že dve rôzne stavby s rovnakým obkladom môžu pôsobiť moderným i klasickým duchom zároveň. Darmo, vkus sa vo výbere obkladu na fasádu u oboch majiteľov – otca i syna – nezaprel. Štýlovo dokonale odlišné stavby zdobí tehlový obklad MYSTIQUE.

mystique
Použité tehličky pri realizácii: MYSTIQUE

Fádna béžová? Zemité tóny sú vždy v kurze
 

Prírodné odtiene sú populárne viac ako kedykoľvek predtým. Vracajú nás k prírode a ponúkajú jemnú eleganciu doslova na počkanie. Kým v modernom projekte Eleven pod bratislavskou Kolibou hladká tehla GRISEA SMOOK ponúkla nadštandardný, veľmi moderný a svieži look, v rodinnom dome v kombinácii s cementovo – sivou škárovacou maltou vdýchla bývaniu útulnú atmosféru holandských predmestí. Prírodný materiál, chytľavá jednoduchosť a oku lahodiace spojenie všetkých prvkov – na to, aby ste sa cítili príjemne, viac netreba!

grisea smook
Použité tehličky pri realizácii: GRISEA SMOOK

Chladná sivá? Pri tehle to neplatí!
 

Sivú si odjakživa asociujeme s chladom. V architektúre nám evokuje minimalizmus a moderné tvary. Tento zaužívaný stereotyp však tehla búra na 100 %. Exkluzívny tehlový obklad AKITA ponúkol dokonalosť tehlovej radovej zástavbe Roličky na bratislavskej Kolibe vo výsostne modernom tóne, zatiaľ čo nonšalantne dotvoril útulnú atmosféru rodinného domu vo vidieckom štýle. Nechýba mu patina, štýl i poriadna dávka originality. Tehla nie je len obyčajným obkladom, tento materiál zvládne byť dámou i „dievčaťom odvedľa“. Je len na vás, či naplno využijete jej potenciál a necháte ju oživiť priestor a vdýchnuť mu život.

akita
Použité tehličky pri realizácii: AKITA

Fľaky sú IN!
 

Pôsobivý farebný mix? Ideálne oživenie vnútorných priestorov i exteriérov? Odpoveďou na obe otázky je tehlový obklad CASTELLO. Očakáva sa od neho veľa, všetko splní do bodky. Je to nielen populárny tehlový obklad na dom, ale je ako stvorený do rustikálneho štýlu kdekoľvek– domček rodiny Kamenárovcov je synonymom harmónie bývania v súlade s prírodou. „Tehlu Rustique mi prvýkrát predstavil manžel so slovami: ´Počkaj, až ju uvidíš, odpadneš.´ A aj som odpadla,“ hovorí dnes s úsmevom Zuzana Kamenárová. Aby sme však boli úprimní, tento obklad z tehličiek ideálne dotvorí aj fasádu modernej budovy. Napokon, posúďte sami!

castello
Použité tehličky pri realizácii: CASTELLO

Je veľa štýlov, ešte viac možností. Nedržte sa zbytočne skostnatených predstáv o tom, čo kam pasuje. Vy ste autormi svojich domovov – vyberte si tak, ako vám vaše srdce a vkus kážu. Žiadna tehla nie je vyslovene tradičná, žiadna nie je výsostne minimalistická. Tehla, ktorú si vyberiete, bude dokonale zapadať do vášho štýlu. Bude totiž vaša! A o tom to celé je. 

 

Dajte nám prostredníctvom sociálnych sietí vedieť, ktoré riešenie vám vo vybraných realizáciách učarovalo viac!


 

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!