Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 27.3.2024

Krása odhalených tehál: Dizajnové nápady pre industriálne interiéry

 Tehlové obklady od Rustique v industriálne zariadenej kuchyni s obývačkou

Otvorené priestory s vysokými stropmi, priestranné okná, steny bez omietky. Industriálny štýl vznikol v 19. storočí, keď sa staré továrenské priestory začali premieňať na bývanie. Dnes sa tento štýl teší obľube pre svoju jednoduchosť a eleganciu. Sú preň charakteristické materiály ako betón, kov, sklo či tehla.

Hoci môže industriálny štýl na prvý pohľad pôsobiť chladne, vhodnou kombináciou materiálov a bytových doplnkov vytvoríte vkusný a útulný moderný interiér.

Tehlová stena v industriálnom štýle
 

K industriálne zariadenému bývaniu neodmysliteľne patrí tehlová stena. Kedysi bola tvorená najmä priznanými stavebnými tehlami zo stien bez omietky. V súčasnosti máte oveľa viac možností - v našej ponuke nájdete obkladové pásiky v rôznych farebných prevedeniach. V rovnakom odtieni si môžete zvoliť aj tehlový obklad domu.

Sivo-hnedý tehlový obklad UMBER od Rustique vo vstupnej hale rodinného domu
Šedá nemusí byť nudná! Dôkazom je táto tehlová stena, na ktorú si klient zvolil obkladové pásiky UMBER v sivo-hnedých odtieňov.

Oranžové odtiene lícových pásikov pripomínajúce stavebné tehličky, tmavé tehlové obklady alebo obkladové pásiky s patinou - všetky majú jedno spoločné. Charakteristickú povrchovú štruktúru, ktorá do moderných interiérov prináša typický priemyselný nádych

Obkladové pásiky sú vhodné na steny v ktorejkoľvek miestnosti - v chodbe, spálni, obývačke aj v kuchyni. Tehlový obklad v kuchyni môžete využiť aj ako zástenu za kuchynskú linku. Nakoľko je však pri práci v kuchyni zvýšené riziko zašpinenia tehličiek, odporúčame stenu s obkladom za kuchynskou linkou ošetriť špeciálnym hydrofóbnym náterom. Vďaka náteru tak môžete tehlovú zástenu kedykoľvek jednoducho utrieť vlhkou handričkou.

Tehlový obklad KAMELEON od Rustique v kuchyni ako zástena za kuchynskú linku
Tehlový obklad v kuchyni prechádza až do obývacej časti. Klient si zvolil obkladové pásiky KAMELEON.

Stavebné materiály ako súčasť dizajnu
 

Charakteristickým znakom industriálneho štýlu sú aj priznané materiály. Tento štýl nič neskrýva - práve naopak, dokáže prepojiť kov, betón, drevo a tehlu do unikátneho celku, ktorý sa vo výslednom dizajne dokonale dopĺňa.

Industriálne zariadený interiér s tehlovou stenou od Rustique
Dizajn tohto bytu v bratislavskom Sky Parku navrhla architektka Silvia Brna. Na tehlovú stenu je použitý obklad BRONSEO. Tehličky v odtieňoch oranžovo-hnedej sú do interiéru v industriálnom štýle vždy správna voľba.

Rustique tip: Vzhľad interiéru s tehlovou stenou ovplyvní nielen farba obkladu, ale aj farba škárovacej hmoty. Do industriálne ladených interiérov si väčšina našich klientov volí tmavšiu špárovačku, ktorá často vyzdvihne na stene s obkladom už i tak výnimočný starotehlový efekt. To však nie je pravidlom, vždy záleží na kombinácii škárovacej hmoty s konkrétnym obkladom. Zvoliť si môžete tehlové pásiky a škárovačku tón v tóne alebo staviť na ich kontrast. Porovnali sme pre vás, ako výber škárovačky ovplyvní výslednú farebnosť tehlovej steny.

Autentický efekt pôvodnej tehlovej steny
 

Obkladové pásiky alebo stena bez omietky? S tehlovým obkladom v oranžových alebo hnedých odtieňoch bude výsledný efekt takmer na nerozoznanie od starej steny postavenej z tehál. Nebojte sa tmavých ani výraznejších odtieňov. Ak zvolíte obkladové pásiky len na jednu stenu, bude dominantným prvkom miestnosti. Zaujímavým architektonickým riešením je aj oddelenie centrálnej a oddychovej zóny samostatne stojacou tehlovou stenou.

Industriálna obývačka prepojená s kuchyňou s tehlovou stenou od Rustique
Centrálny priestor obývačky s kuchyňou oddeľuje od spálne dizajnová tehlová stena. Dizajn interiéru navrhla architektka Silvia Brna.

Ak hľadáte ten pravý tehlový obklad pre váš domov, príďte si vybrať zo stoviek odtieňov do našich showroomov v Bratislave alebo Košiciach.


 

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!