Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 29.1.2023

"Klasický look" tehlových obkladov

London light interiér

Klasika je ideálnou voľbou pre milovníkov tradičných hodnôt a solídnych, decentných línií. Vďaka svojim neutrálnym farbám a perfektnej zladenosti detailov pôsobí vždy upravene a čisto. Pokiaľ aj vy obľubujete jednoduchý, no luxusne pôsobiaci vzhľad, tak klasický look tehlových obkladov je určený priamo pre vás.
Inšpirujte
sa našou nedávnou realizáciou, v ktorej vďaka tehlovému obkladu London Light pôsobí interiér dokonale celistvo.


Tip od nás: Túžite po romantickom bývaní? Vyhnite sa minimalistickým prvkom. Stavte na rozprávkové lustre, vázy, zrkadlá, sviečky, vankúše či rôzne rustikálne vzory. Jednotu priestoru udržíte zvolením primárnej farby, ktorá bude mať za úlohu držať všetky ostatné časti interiéru v jednom duchu

TERRA COTTA v hlavnej úlohe

Ak ste milovníkmi klasiky, stavte na druh tehličiek, ktorý je považovaný za niečo ako synonymum tohto prírodného materiálu. Najtradičnejšia tehla má názov TERRA COTTA a symbolizuje tehlovú farbu v jej najprirodzenejšej podstate. Nenadarmo sa hovorí tehlová alebo terakotová farba. Ak vám napadne klasická, (ne)obyčajná tehla, istotne to bude práve tá vo farbe terakoty. Ale to platí aj pre naše ďalšie tehličky v oranžovo-červených odtieňoch ako napríklad TERRA COTTA GESINTELD, CARMINE GESINTELD či ANTICA ORANJE. 

Terra cotta
Použité tehličky pri realizácii: TERRA COTTA

V prípade nášho zákazníka tehlový obklad Terra Cotta jasne definoval črty domu. Napriek tomu, že pokrýva väčšinu fasády, nepúta na seba všetku pozornosť a necháva vyniknúť aj ostatné časti domu. Zaujímavý spôsob ukladania tehlového obkladu dodáva celej fasáde dynamickosť.


Tip od nás: Pre docielenie efektného exteriéru odporúčame kombinovať kontrastné odtiene. Aj keď sú terakotová a antracitová farba na prvý pohľad odlišné, skrývajú v sebe spoločné atribúty ako jednoduchosť, remeslo a eleganciu.

Klasika bude IN vždy

Klasický look jednoducho pristane ku všetkému a nepodlieha móde! Jednou z výhod je práve štruktúra tehličiek, ktorá sa dokáže skvele prepojiť s jednoduchosťou tvarov a línií. Tehlový obklad takto hravo zvládne oživiť zdanlivo jednoduchý dizajn klasického looku aj vo všednej farbe!

London light tehlový obklad na fasáde rodinného domu
Použité tehličky pri realizácii: LONDON LIGHT

Pre tých, ktorí viac ako kontrasty obľubujú riešenia “tón v tóne”, odporúčame siahnuť po menej nápadnom tehlovom obklade. Do neutrálne pôsobiaceho exteriéru či interiéru prináša funkčnosť v spojení so silným zmyslom pre detail. Inšpiráciu môžete čerpať z vydarenej rekonštrukcie, kde bol tehlový obklad London Light použitý ako v exteriéri, tak aj v interiéri domu.

Tip od nás: Pre docielenie uceleného vzhľadu odporúčame použiť škárovaciu hmotu v odtieni tehlového obkladu. Celkový look tak pôsobí jemne a citlivo k svojmu okoliu.

Klasická tehla sa hodí každému štýlu 

Nemusíte sa báť, že ak siahnete po klasických odtieňoch, vaše možnosti budú obmedzené. Práve naopak! Terakotový tehlový obklad perfektne zapadne do tradičného štýlu, rustikálneho štýlu i moderného minimalizmu. Veľkú rolu hrá výber škárovacej malty. Väčšinou platí, že ak chceme dosiahnuť rustikálny vidiecky look, použijeme svetlejšiu farbu. Pre moderný look je typické, keď sú škáry s tehlou tón v tóne. Kým jeden dom udržíte v klasickom štýle, druhý dom môžete obliecť do úplne iných šiat. Tajomstvo je schované v kombináciách škárovacích hmôt, materiálov či prvkov v samotnom okolí. Veď práve o tom je klasika - je nadčasová vo svojej univerzálnosti!

Autumn tehlový obklad na fasáde rodinného domu
Použité tehličky pri realizácii: AUTUMN

S cieľom vytvorenia moderného looku domu bola k tehlovému obkladu Autumn zladená aj škárovacia hmota. Kombinácia teplých tónov s remeselnou antracitovou pôsobí aj v tomto prípade pohodovo a príjemne.

Tip od nás: Nebojte sa sýtych odtieňov. Tehly sú tvárne, univerzálne a prispôsobia sa každému prostrediu. Inak povedané, zapadnú naozaj všade, aj k vám domov.

Klasický dom si žiada tehlu

Práve materiály odrážajú sofistikovaný vkus majiteľov, klasické domy sa vyznačujú jednoduchosťou, eleganciou a pohodlím. Preto by mali byt materiály ako kameň, kvalitný masív alebo tehla voľbou number one.

Carmine gesinteld tehlová fasáda rodinného domu
Použité tehličky pri realizácii: CARMINE GESINTELD

Majitelia majestátneho rodinného domu taktiež stavili na kombináciu kontrastov. Avšak v tomto prípade, práve pre docielenie rustikálneho vidieckeho looku exteriéru, zvolili škárovaciu hmotu vo svetlejšom odtieni.


Tip od nás: Keď chcete, aby vaša fasáda pôsobila kvalitne, vyhnite sa materiálom ako plast, drevotrieska, polyméry alebo umelé napodobeniny tehál.

Spôsobov, ako kombinovať odtiene tehál so škárovacou hmotou je veľmi veľa. Príďte k nám do showroomu v Bratislave alebo v Košiciach a my vám pomôžeme vybrať si zo stoviek tehlových obkladov a dlažieb tak, aby váš domov získal vami požadovaný look!

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!