Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 6.7.2023

Originálny tehlový obklad do spálne

Tehlový obklad Toscane antiek v spálni

Vytvorte z vašej spálne jedinečné miesto na oddych. Rustikálny, s nádychom luxusu alebo autentický industriálny vzhľad, tehlová stena vynikne v každom architektonickom štýle. Každý kúsok poctivo vypálenej tehly aj vyskladaný tehlový pásik je nezameniteľný originál.

V tejto spálni je použitý tehlový obklad TOSCANE ANTIEK.

Tehlová stena v spálni – viac ako len vizuálny prvok

Pri zariaďovaní interiéru, obzvlášť spálne, je dôležité venovať pozornosť výberu použitých materiálov. Práve tie predstavujú kľúčový prvok pre vytvorenie príjemnej a oddychovej atmosféry.

Toto sú 3 dôvody, pre ktoré je tehlová stena v spálni skvelá voľba:

  • Pravý tehlový obklad je vyrobený z čistej hliny, piesku a vody. Je 100 % prírodný, vďaka čomu vytvára harmóniu v domove a pozitívne ovplyvňuje mikroklímu v spálni.
  • Tehla má zvukoizolačné vlastnosti. Dokáže minimalizovať/pohlcovať hluk z prostredia, čím pozitívne ovplyvní kvalitu spánku.
  • Tehlový obklad z prírodnej tehly na rozdiel od niektorých syntetických obkladov neobsahuje chemické farbivá ani žiadne zdraviu škodlivé látky.
Tehlový obklad Hermitage antiek
V tejto spálni je použitý tehlový obklad HERMITAGE ANTIEK

Inšpirujte sa – tehlový obklad v spálni 5x inak

Tehlový obklad na stenu vďaka autentickej povrchovej štruktúre dokonale dotvára celkový dizajn spálne podľa vašich predstáv. Inšpirujte sa pri rekonštrukcii realizáciami, ktoré sme vytvorili pre našich klientov.

1. „Vintage“ tehlová stena – dôležitý prvok spálne v rustikálnom štýle

Medzi hlavné charakteristiky rustikálneho štýlu patrí využitie prírodných materiálov, k akým bezpochyby patrí aj tehla. Z farieb dominujú prírodné odtiene. V našej ponuke nájdete unikátne tehlové obklady s prirodzenou patinou, ktorú získali vďaka špeciálnemu spôsobu výroby.

Tehlový obklad Rainbow wit 1
Na realizáciu tejto steny bol použitý tehlový obklad RAINBOW WIT 2

2. Kombinovať prírodné materiály na stenách spálne je „in”

2 spálne, 2 rôzne kombinácie dreveného a tehlového obkladu. V prvej spálni môžete vidieť unikátne prepojenie štyroch materiálov – bledá tehlová stena je kontrastne umiestnená oproti drevenému obkladu. Drevo, koža, kov a tehla spoločne vytvárajú útulnú atmosféru ako stvorenú na oddych.

Tehlový obklad Rainbow wit 1
V tejto spálni je použitý tehlový obklad RAINBOW WIT 1

V druhej realizácii svetlejší drevený obklad elegantne dopĺňa susednú tehlovú stenu vytvorenú z tmavších tehál. Dominantou spálne je pohodlná posteľ.

Tehlový obklad Hermitage antiek
V tejto spálni je použitý tehlový obklad  HERMITAGE ANTIEK

3. Svetlý tehlový obklad – optické rozšírenie menšej spálne

Možno túžite po tehlovej stene, ale odrádza vás veľkosť spálne. U nás v Rustique vieme, že vhodný tehlový obklad existuje do každej izby. Dôkazom je táto minimalistická spálňa. 

Náš tip: Do menších izieb odporúčame bledé odtiene tehlových obkladov doplnené o svetlé škárovanie - táto kombinácia opticky rozšíri miestnosť.

Tehlový obklad Rainbow wit 1
V tejto spálni je použitý tehlový obklad RAINBOW WIT 1

4. „Klasický” tehlový obklad – industriálny vzhľad v modernej spálni

Keď sa v 19. storočí začali meniť továrenské priestory na obytné zóny, v interiéri sa čoraz viac objavovala autentická tehlová stena. Vďaka tehlovým obkladom dnes môžete dosiahnuť tento vzhľad aj u vás doma. Odporúčame vám tehlové obklady červeno oranžových odtieňov. Táto nestarnúca klasika bude jednoducho vždy trendy.

Tehlový obklad Colorado
V tejto spálni je použitý tehlový obklad COLORADO

5. Prírodné farby tón v tóne - masívne drevo a tehlová stena

Aj tmavé farby dokážu vyčariť útulnú atmosféru. Vo väčšej spálni sa ich vôbec nemusíte báť. Zaujímavú kombináciu tvoria napríklad s masívnymi drevenými prvkami. Tmavý obklad odporúčame kombinovať s tmavým škárovaním, výsledný dojem bude pôsobiť elegantne, tón v tóne.

Tehlový obklad Ravenzwart
V tejto spálni je použitý tehlový obklad RAVENZWART

Nezameniteľná textúra, široký výber farebných odtieňov, 100 % prírodný materiál – vyberte si aj vy nový tehlový obklad do spálne z našej ponuky. 

Ak vás naše realizácie zaujali, tak nás neváhajte kontaktovať, radi vám poradíme s výberom toho pravého obkladu aj pre vás!

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!