Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 28.11.2023

Tehlové steny v kuchyni: Udržateľné riešenie pre váš domov aj peňaženku

Svetlý tehlový obklad Toscane antiek v jedálni od Rustique.sk

Tehla, tradičný stavebný materiál, ktorý sa v minulosti často skrýval pod omietkou, dnes získava nový život ako dôležitý dizajnový prvok v kuchyni. Predstavuje most medzi minulosťou a prítomnosťou a vyvoláva dojem stability a bezpečia.

Prečo je tehlový obklad ideálny materiál do kuchyne? 

 

Odolnosť a dlhoročná trvácnosť 


Pravý tehlový obklad je rezaný zo 100 % prírodných lícových tehál, ktoré sa skladajú len z troch zložiek – voda, hlina a minerálne piesky. Vďaka ich vypaľovaniu na 1 100 - 1 200 °Cfarebne stále a mrazuvzdorné, čo oceníte, ak vlastníte vonkajšiu záhradnú kuchyňu. Pri varení alebo grilovaní sa teplota v kuchyni môže výrazne zvýšiť, a to najmä v blízkosti sporáka alebo grilu. Prírodný tehlový obklad je schopný odolať vysokým teplotám bez toho, aby začal vyparovať nebezpečné látky. Prežije desiatky rokov a z dlhodobého hľadiska ušetrí peniaze za opravy a údržbu. 
U nás v Rustique režeme tehlové obklady z ručne tvarovaných holandských, belgických a nemeckých tehál a poskytujeme na ne až 40-ročnú záruku

Biely tehlový obklad Wit special v kuchyni od Rustique.sk
Použité tehličky pri realizácii: WIT SPECIAL

Udržateľnosť a (takmer) bezúdržbovosť  


Údržba obkladov v kuchyni je jednoduchá. Tehly sú pórovité, dokážu absorbovať vlhkosť a následne ju prirodzene vypariť, to je obzvlášť dôležité v oblastiach s vysokou vlhkosťou, ako je napríklad kuchynská zástena – tú tiež ohrozujú nečistoty, ktoré vznikajú pri varení, preto na obklad odporúčame použiť hydrofóbny náter, vďaka ktorému sa obklad stane umývateľným a na vyčistenie nebudete potrebovať žiadne chemické čistiace prostriedky. Postačí vám navlhčená handra alebo hubka, a v prípade väčšieho znečistenia obklad vyčistíte jarovou vodou.

Bordový tehlový obklad Kameleon v kuchyni  od Rustique.sk
Použité tehličky pri realizácii: KAMELEON

Univerzálnosť použitia 


Prírodná textúra tehlových pásikov v sebe nesie historický nádych a voči moderným spotrebičom a nábytku vytvára neobyčajný kontrast. Tehlový obklad pritom nepôsobí výborne iba vo vidieckych kuchyniach, ale aj v mestských moderných bytoch či industriálnych stavbách. Pozrite sa, ako tento dizajnový materiál dotvára kuchyne našich zákazníkov

Tmavý tehlový obklad Umber nad kuchynským oknom od Rustique.sk
Použité tehličky pri realizácii: UMBER

Vysoká variabilita a cenová dostupnosť   


U nás nájdete lícové tehly, rovné a rohové pásiky v rôznych formátoch a veľkostiach, a tiež ekonomicky úspornejšie stredové pásiky, ktorých cena začína od 27 €/m2 bez DPH, čo vám umožní prispôsobiť výber tehlového obkladu konkrétnym potrebám vašej kuchyne aj vašej peňaženky. Pred kúpou obkladu vám odporúčame obrátiť sa na našich profesionálov, ktorí uľahčia výber vhodného odtieňa a poskytnú vám odbornú pomoc pri inštalácii.

Bledý tehlový obklad Rainbow snowdust na kuchynskej linke od Rustique.sk
Použité tehličky pri realizácii: RAINBOW SNOWDUST

Nech už preferujete rustikálny štýl, modernú eleganciu alebo niečo medzi tým, tehla môže byť pre vašu kuchyňu tým pravým orechovým. Môžete si vybrať  zo stoviek odtieňov v našom showroome s tehlovými obkladmi v Bratislave a Košiciach.  

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!