Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 2.8.2021

Ako terasu oživí tehla? Ukradnite si kúsok inšpirácie z našich realizácií

Grisea smook

Tehla pristane každej terase: Inšpirujte sa možnosťami!
Jarná sezóna v záhrade začína. Ak sa aj vy práve rozhliadate po možnostiach, ktoré osviežia vaše bývanie, máme pre vás terasové inšpirácie. Tehla v rôznom prevedení a množstve – na svoje si príde každý!
 

Moderné bývanie si pýta tehlu

Priestor, kde prevládajú čisté línie s doplnkami v strohom prevedení, si žiada väčšie tehlové plochy. Obklady, ktoré sa zmocnia terasy, lodžie alebo posedenia v exteriéri, by mali ladiť so zvyškom domu. Tehla v moderných exteriéroch na seba dokáže strhnúť všetku pozornosť – efektne vynikne na veľkých plochách i ako „výplň“ medzi oknami.

pico_11.jpg
Použité tehličky pri realizácii: PICO

Romantická „zašiváreň“ v záhrade? Stavte na tehly!

Ak túžite po tom, aby vaša terasa nabrala útulný rozmer, zahaľte ju do tehličiek, ktoré sa dokonale postarajú o teplo domova. Ak chcete docieliť harmóniu v priestore, ozdobte rohovými tehlovými pásikmi aj existujúce stĺpy na terase – tehla na nich ukáže naozaj výnimočne. Stavíme sa s vami, že na terase budete chcieť tráviť každú voľnú chvíľu vrátane nedeľných obedov a posedení pod holým nebom v každú dennú i nočnú hodinu.

cremona_9.jpg
 Použité tehličky pri realizácii: CREMONA

Minimalizmus v podobe „záplavy“ tehál

Tehla „od hlavy až po päty“. Nie je na škodu dať tehle všetok priestor, ktorý na terase máte, najmä ak je tehla aj časť fasády. Odmení sa vám luxusným pocitom a dokonale harmonickým dizajnom.

eleven_07_16bit_.jpg
 Použité tehličky pri realizácii: GRISEA SMOOK

Doprajte si vábenie juhu u vás doma

Mediteránsky štýl nemusí byť len doménou domácností v obklopení Stredozemného mora. Dožičte si kus rozprávky u vás na terase. Tehla, kvety, bylinky, kontrastné farby okeníc či dverí... Nechajte prehovoriť doplnky, ktoré sa postarajú o neopakovateľnú atmosféru. Sme si istí, že vás bude zvádzať tráviť na terase všetok voľný čas.

1b9a2825.jpg
 Použité tehličky pri realizácii: TERRA COTTA

Užívajte si exteriér celoročne

Terasy, ktoré sú zasklené, prípadne zastrešené, si môžete dopriať celoročne. Tehlový obklad zvoľte na miestach, ktoré „vnímate“ najviac a užívajte si všetky benefity, ktoré tehla ponúka.

img_7035_0.jpg
 Použité tehličky pri realizácii: BRONSEO

Menej je viac

Máte menší budget alebo vám veľkosť terasy nedovoľuje dožičiť si tehlu všade, kde sa dá? Obložte ňou menšie plochy alebo stĺpy – aj malá tehlová časť dokáže urobiť veľký efekt!

1b9a8707.jpg
Použité tehličky pri realizácii: CREME BRUIN

Pre milovníkov tehál

Tí, ktorí tehlu zbožňujú, si ju zvolia naozaj všade – na fasáde, stĺpoch, architektonických prvkoch v exteriéri... Nechajte tehlu prehovoriť a pretvorte vaše bývanie na tehlové kráľovstvo!

menton_17.jpg
Použité tehličky pri realizácii: MENTON

Návrat k prírode

Zemité farby a prírodné odtiene vždy dobre „hrajú“ s tehlami ako takými. Urobte z vašej terasy miesto, ktoré bude evokovať krásy prírody. Prepojenie s naturálnymi prvkami je návratom k podstate, ktorá je nám prirodzene blízka. Vytvorte si na terase svoju oázu pokoja.

mystique_116.jpg
Použité tehličky pri realizácii: MYSTIQUE

Tehlové doplnky pre dokonalú harmóniu

Život by mal byť vyvážený, platí to aj pri terasách. Ak ste si zvolili tehlový obklad, nebojte sa k nemu zladiť aj múriky, kvetináče alebo pokojne aj vonkajšiu kuchyňu. Žiť v obklopení tehál je veľmi príjemné, ak si to raz vyskúšate, viac si svoj príbytok bez tehál nebudete vedieť predstaviť.

umber_7.jpg
Použité tehličky pri realizácii: UMBER

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!