Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 2.3.2024

Útulný domov: Inšpirácie na tehlové steny v dizajne obývacej izby

tehlová stena v modernej obývacej izbe

Tehlové obklady ponúkajú širokú škálu možností pre zútulnenie domova. Interiéru pridávajú nezameniteľný charakter a štýl. Inšpirujte sa našimi tipmi, ako začleniť tehlové steny do dizajnu obývacej izby.


 

Obklad do obývačky – moderný vs. vzhľad starej tehly


Existuje iba veľmi málo obkladových materiálov, ktoré sú tak univerzálne ako tehlové pásiky. Tehla sa dokáže prispôsobiť širokému spektru interiérových architektonických štýlov. V našej ponuke nájdete tehlové obklady do interiéru aj exteriéru, vhodné do elegantnej, industriálnej, minimalistickej, rustikálnej či vidiecky ladenej obývačky. Aj do akejkoľvek inej. Medzi obľúbené farebné odtiene patrí už tradične oranžová, krémová či tmavá šedá. Vyhľadávané sú aj nové obkladové pásiky pripomínajúce starú tehlu.

obývačka s jedálňou - obklad “stará tehla” kombinovaný s moderným nábytkom
Pri tejto realizácii sme použili ako obklad do obývačky “stará tehla” t.j tehlové pásiky pripomínajúci vzhľad starej tehly – Antica Oud Rouge. V kombinácii s jednoduchým moderným nábytkom pôsobí obývacia izba nadčasovým dojmom.
 

Obývačka s kuchyňou prepojená tehlovou stenou


V novostavbách rodinných domov a bytov patrí medzi trendové architektonické riešenia vytvorenie centrálnej obytnej časti – obývačky s kuchyňou a jedálňou. Originálny prvok, ktorý dokáže vizuálne prepojiť tieto miestnosti, predstavuje tehlový obklad. Môžete ním obložiť stenu po celej jej dĺžke, alebo zvoliť obloženie iba na niektorých miestach, napríklad na interiérové stĺpy, stropné oblúky či okolo okien a dverí. Tehlovú stenu krásne doplnia aj menšie plochy – použite rovnaké tehličky na obklad barového pultu v kuchyni či rímsu na krbe.

K prirodzeným vlastnostiam tehál, z ktorých sú rezané aj naše obkladové pásiky, patrí schopnosť efektívne absorbovať vlhkosť. Práve v obývačke prepojenej s kuchyňou môže byť táto vlastnosť kľúčová pre podporu zdravej klímy v interiéri.

Prepojenie rôznych materiálov v centrálnej obytnej časti pomocou tehlovej steny
Tehlový obklad Carmine Gesinteld prepojili navzájom rôzne typy materiálov použité pri zariaďovaní kuchyne s obývačkou – drevo, kov aj betón.

Kontrastný minimalizmus s tmavým tehlovým obkladom
 

Medzi hlavné znaky minimalizmu patrí vzdušnosť priestoru. Žiadne zbytočné prvky, len jednoduché línie a základné farby. V takto zariadenej obývacej izbe nádherne vynikne stena s tmavým tehlovým obkladom.

Tehlové obkladové pásiky Purple Gesinteld ako dominantný prvok minimalistickej obývačky
Väčšina našich klientov sa rozhodne pre tehlový obklad na stenu za televízorom alebo sedacou súpravou. Táto obývacia izba vás presvedčí, že dominantou priestoru môže byť aj bočná stena v kontrastných farbách – v tomto prípade sme použili obkladové pásiky z tehličiek Purple Gesinteld.
 

Harmonický domov v prírodných odtieňoch
 

Medzi obľúbené farby interiérových tehlových obkladov patrí jemná krémová. Do obývačky vnáša harmóniu a pokoj. Tehlové prvky z tehličiek v bledých odtieňoch sú univerzálne, veľmi dobre vyniknú s tmavými aj svetlými interiérovými doplnkami.

Interiérové tehlové obklady na stene v obývačke.
Decentný a elegantný – v tejto obývačke vidíte obkladové pásiky z tehličiek Zandlicht.

Kombinácia obkladových pásikov a škárovky
 

Do menších obývacích izieb odporúčame zvoliť tehlové obklady v bledých farbách kombinované so svetlou škárovkou. Bledé odtiene priestor opticky zväčšujú. V priestrannej obývačke sa nemusíte báť ani tmavých farieb. Zaujímavý efekt vytvorí na tehlovej stene aj kontrastná kombinácia obkladu a škárovacej hmoty.

Aj keď možno na prvý pohľad tehlové steny pôsobia podobne, ani pri rovnakej kombinácií obkladu a škárovky nebudú steny obložené našimi pásikmi úplne identické. Ako je to možné? Každá tehlička, ktorá je súčasťou obkladových pásikov od Rustique, má totiž jedinečnú povrchovú textúru.

Rôzne škárovacie malty
Farba škárovky ovplyvní výsledný vzhľad tehlovej steny. Na obrázku vidíte tehlový obklad Paars rood a Cameleon s tromi rôznymi odtieňmi škárovky.

Inšpirovali sme vás? Rezervujte si termín konzultácie, radi pre vás pripravíme ponuku na mieru.

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!