Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 6.1.2021

Refresh obývačky na 8 spôsobov vďaka dominancii krbu

Cameleon

Zažiť dokonalú, uvoľnenú atmosféru Vianoc v rodinnom kruhu a v teple sálajúcom z vkusného krbu, ktorý autenticitu okamihu umocní, nebolo nikdy jednoduchšie. Inšpirujte sa našimi realizáciami, ktoré vám zoberú dych!

Obložený krb ako z amerického filmu a priamo vo vašej obývačke? Tehličky Rustique dodajú tú pravú vianočnú atmosféru každému krbu. Tieto naše si až priam pýtajú, aby ste ich ozdobili červenými čižmičkami a vianočnými dekoráciami.

Každý z nás si na Vianoce praje byť s rodinou, v zdraví a pokoji, súhlasíte?  Práve krb je tým prvkom, ktorý poskytuje pokoj, pohodlie a útulnú atmosféru tých najkrajších sviatkov v roku. Či už je to moderný, tradičný, vintage, netypický či praktický, biely či čierny, malý či veľký krb, dôležité je, že patrí vám.

1. Krb ako rozdeľovací prvok miestnosti? My hovoríme áno! Takto riešený interiér zaujme na prvý pohľad aj vďaka štýlovému tehlovému obloženiu a vkusnej drevenej knižnici, ktorá sa stala pôsobivou súčasťou samotného krbu. Práve jedinečný tehlový obklad s efektom „starej“ tehly vytvoril spolu s interiérovými doplnkami neopakovateľnú romantiku, atmosféru, ktorá symbolizuje teplo domova. Súhlasíte?

montana
Použité tehličky pri realizácii: MONTANA, dizajn: DT Interior design

2. Elegancia, ktorú dodáva krb umiestnený na okennej časti interiéru, sála celým priestorom a vytvára „wow“ efekt dokonalej domácnosti. Celý interiér tohoto moderne ladeného bývania sa nesie v rôznych odtieňoch sivej, takže jej antracitový variant použitý na krbe, je akousi čerešničkou na torte celej miestnosti. Architektonicky hodnotný a pritom jednoduchý nápad, ktorý si získa každého.

Pico
Použité tehličky pri realizácii: PICO

3. Kde je láska, tam je teplo. Kde je pekne, tam radi trávime voľný čas. Krb v strede miestnosti je pri tejto konkrétnej realizácii určite dominantou celkového interiéru a vytvoril vizuálne veľmi efektný priestor. Farba tehličiek skvelo kontrastuje s drevenou podlahou i stropom, ktorý má priznané krovy. Pri dominantných krboch je dôležitý odtieň použitého obkladu - svetlé farby sú vždy dobrou voľbou.

Cameleon
Použité tehličky pri realizácii: CAMELEON

4. Červená tehla je klasikou, ktorá dodá každému interiéru „teplo domova“. Hodí sa do rustikálne ladených domácností, istú dávku noblesy dodáva tradičnému štýlu a vo svete tehál je kráľovnou, ktorá si podmaní naozaj každého.

Castello
Použité tehličky pri realizácii: CASTELLO

5. Keď sa povie „monumentálnosť“ a vás už len samotný pohľad nadchne. Obývačka súčasnosti i budúcnosti. Čas strávený na tomto mieste dodá harmóniu telu i duši. Je úžasné sledovať to množstvo svetla, ktoré navzdory umiestneniu krbu do miestnosti preniká. Jemne pôsobiaci, svetlý obklad zohral pri tejto realizácii takisto veľkú úlohu. Čisté, vkusné, príjemné a nadčasové riešenie, ktoré lahodí každému oku.

Rainbow snowdust
Použité tehličky pri realizácii: RAINBOW SNOWDUST 2

6. Krb nemusí byť za každú cenu obložený. Ak si domácnosť bez tehličiek neviete predstaviť, no neplánujete nimi obložiť krb, dá sa to aj inak. „Priznaná“ krbová vložka a za ňou štýlová tehlová stena – tomuto riešeniu rozhodne nič nechýba! 

Terra cotta
Použité tehličky pri realizácii: TERRA COTTA

7. Stojí tu sám, no doslova vytŕča z radu. Je praktický, malý, účelný, spoľahlivo vytvára pocit rovnováhy a symetrie na mieste, kde spája dve miestnosti a vytvára vizuálne jeden celok. Vďaka sivým tehlovým obkladom od RUSTIQUE získal šmrnc a istú dávku originality, čo poviete?

Nevado orange
Použité tehličky pri realizácii: NEVADO ORANJE

8. Priechodnosť, vzdušnosť, svetelná priepustnosť, priestorovosť. Správne zvoleným rozmerom, tehlovým obkladom a umiestnením krbu do obývacieho a jedálenského priestoru sa dá docieliť naozaj veľa. Aj výber farby obkladu je dôležitý - dokáže zmeniť charakter interiéru, opticky ho zväčšiť i zútulniť. Napriek tomu, že krb pôsobí jednoducho, dotvára celý priestor a stáva sa dominantou veľkoryso riešenej miestnosti.

Oud elst
Použité tehličky pri realizácii: OUD ELST

Samozrejme, svet tehličiek sa netýka iba krbov. Tie naše sú vhodné do interiéru napríklad na  schodisko, do haly či do kuchyne alebo obývačky. Svoje využitie však nájdu aj v exteriéri - plot i fasáda vďaka nim doslova “ožijú”. 

Za nás hovoria: NAŠE REFERENCIE

Inšpirovali sme vás? Tak už dlhšie nečakajte a vyberte si tehličky, ktoré budú spríjemňovať a dodávať vášmu domovu osobitosť a štýl. Kontaktujte nás mailom: bratislava@rustique.sk alebo na tel. čísle: 0917 173 559

Alebo obdarujte niekoho na Vianoce, po Vianociach, pri príležitosti jubilea či iného životného míľnika a venujte “teplo domova” v podobe efektných tehličiek alebo priamo obkladu. Zakúpiť môžete aj darčekovú poukážku vo vami zvolenej hodnote TU: Darčeková poukážka na TEHLIČKY Rustique a výber tehličiek a výber tehličiek nechajte na iných.

 

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!