Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 9.5.2024

Moderné bývanie: 5 interiérových trendov v roku 2024

Tehlový obklad Toscane Antiek v interiéri

Niektoré sú nové, iné sa držia v popredí už niekoľko rokov. Dominuje im kombinácia štýlu, pohodlia a udržateľnosti. Pozrite si trendy v dizajne interiérov pre rok 2024.

Moderný interiér s tehlovou stenou - priestoru jedálne podľa trendov roku 2024 dominujú materiály drevo, sklo a tehla.
Rok 2024 sa nesie v znamení oblých rohov na nábytku, kombinovania prírodných materiálov a farieb aj moderného minimalizmu s prvkami luxusu.

1. Zemité aj výrazné farby
 

Už v roku 2023 sa pozornosť upriamila na zemité odtiene harmonizujúce priestor, v tomto roku tento trend naďalej pretrváva. Okrová, hnedá, terakotová, ktorú si zvolíte vy? Oživte ich výraznou farbou, modrou, fialovou alebo zelenou.

Experimentujte s rôznymi odtieňmi, objavujte neobvyklé kombinácie. Nebojte sa farieb. Prinášajú do interiéru hravosť aj eleganciu, vzhľad rokov minulých aj nadčasový dojem.

Farba roku 2024 Peach Fuzz podľa Pantone zladená s rôznymi odtieňmi tehlových obkladov z ponuky Rustique.sk
Farbou roku 2024 podľa Pantone je odtieň Peach Fuzz. Ak sa rozhodnete využiť túto pastelovú farbu pri plánovaní interiéru, poradíme vám, aký tehličkový obklad k nej môžete zladiť. Vybrali sme z našej ponuky hneď niekoľko obkladových pásikov, s ktorými bude vyzerať perfektne.

2. Minimalux, nástupca minimalizmu
 

Minimalux je dizajnový štýl, ktorý vznikol z potreby kombinovať minimalizmus s luxusom. Tento štýl prepája jednoduchosť a eleganciu tak, aby vzniklo útulné bývanie, ktoré nie je preplnené, no zároveň pôsobí exkluzívnym dojmom.

Pre bývanie v štýle minimalux je typické použitie kvalitných materiálov, akými je napr. tehlový obklad na stenu do obývačkymramorové dosky na kuchynskú linku či remeselný nábytok z masívu.

Tehlový obklad ANTICA BEIGE od Rustique.sk na fasáde rodinného domu navrhnutom v architektonickom štýle minimalux
Anglický trávnik, veľké presklené plochy, prémiový tehlový obklad na dom - dokonalá súhra v exteriéri rodinného domu navrhnutá v štýle minimaluxe. Na túto realizáciu sú použité obkladové pásiky ANTICA BEIGE.

3. Inteligentná „smart“ domácnosť
 

S rozvojom umelej inteligencie (AI) prichádza čoraz viac možností, ako využiť technológie v domácnosti. Od bezpečnostných prvkov po systémy šetriace energie či pomocníkov pri upratovaní, smart technológie sú tu najmä preto, aby vás odbremenili od každodenných starostí. Trendom sú však aj technologické systémy, ktoré sú integrovanou súčasťou nábytku.

Smart inovácie znižujú čas potrebný na aktívnu starostlivosť o domácnosť. S tým súvisí aj zvýšený záujem o bezúdržbové materiály. Medzi také patria aj steny s tehlovým obkladom, ktoré môžete použiť do všetkých typov miestností, dokonca aj do kuchyne či kúpeľne. S impregnačným náterom totiž zvládnu tehlové steny aj prostredie náchylnejšie na vlhkosť či ušpinenie - stačí ich podľa potreby len utrieť vlhkou handričkou.

Tehlové obkladové pásiky KAMELEON od Rustique.sk ako zástena za kuchynskú linku
Tehlové obkladové pásiky KAMELEON od Rustique ako zástena za kuchynskú linku

4. Prírodné materiály a udržateľnosť
 

Téma udržateľnosti rezonuje v celej spoločnosti. Podobne ako v posledných rokoch, aj v roku 2024 sa pozornosť upriamuje na využitie prírodných materiálovDrevo, kameň, tehla, dokonca bambus či ratan – toto sú materiály, ktoré sú „IN“.

Stavte na jedinečnosť a využite služby remeselníkov a umelcov vo vašom okolí. Zaujímajte sa o spôsob výroby a pôvod materiálu. Potenciál priestoru vyzdvihne nábytok na mieru aj historické kúsky nábytku s príbehom. Nádherný starožitný nábytok často skrývajú pivnice či povaly rodinných domov, nájdete ich na susedskej burze alebo v garážovom výpredaji.

Variabilita tehlovej steny v interiéri s obkladovými pásikmi RAINBOW SNOWDUST od Rustique.sk
Kvalitné tehlové obklady sú 100 % prírodné. Poctivé tehly sú zložené iba z vody, minerálnych pieskov a hliny. Vďaka zloženiu a dlhej životnosti patria z hľadiska udržateľnosti a ekológie medzi prémiové materiály, vďaka variabilite sú vyhľadávané do rôznych častí interiéru. Na túto realizáciu sú použité obkladové pásiky RAINBOW SNOWDUST.

5. Modulárny nábytok aj oblé rohy
 

Záujem o štýlové, avšak jednoduché a funkčné interiéry, stúpa. S tým súvisí aj využitie modulárneho viacúčelového nábytku v interiérovom dizajne. Modulárny nábytok sa flexibilne prispôsobuje aktuálnym potrebám domácnosti či kancelárie.

Pri zariaďovaní bývania stavte v roku 2024 okrem viacúčelového nábytku aj na netradičné kúsky bez ostrých hrán. Atypické tvary sedacích súprav, oválne stoly alebo aj zaoblené kuchynské ostrovčeky či postele vyniknú v menších aj väčších priestoroch.

Obývačka s kuchyňou s tehlovou stenou podľa návrhu dizajnérky Martiny Gallikovej - použité sú obkladové pásiky WIT SPECIAL od Rustique.sk
Netradičné svetlá, okrúhly obývačkový aj jedálenský stôl a zaoblené stoličky zladené v jednom celku - realizácia obývačky s kuchyňou podľa návrhu interiéru od dizajnérky Martiny Gallikovej. Na stene vidíte tehlový obklad WIT SPECIAL.

Zariaďujete nové bývanie alebo sa pripravujete na rekonštrukciu staršieho interiéru? Poradíme vám, ako zakomponovať do priestoru trendové dizajnové prvky. 
Dohodnite si termín stretnutia s našimi odborníkmi. Môžeme sa stretnúť v našej kanceláriíu vás doma alebo online. Vyberte si miesto na stretnutie s Rustique, ktoré vám najviac vyhovuje. 

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!